Vælg en side

Da jeg flyttede til Viborg, for over 20 år siden, var noget af det første jeg lærte, at i Viborg der løber vi og vi løber meget. Søndersøløbet, 24-timers løbet, City Marathon, Houlkærløbet, Kalkmineløbet, bare for at nævne nogle få. Mulighederne er mange og variationen er stor, både I forhold til løbets længde, form og krav til fysisk form.

Men jeg vil gerne slå et slag for et nyt løb som er kommet til byen, et løb hvor alle kan være med uanset alder eller fysisk form, og samtidigt være med til at støtte kampen mod kræft – nemlig Stafet For Livet.

Siden sin start i 1985 har Stafetten samlet over 5 mia. dollar ind til kampen mod kræft og hvert år deltager ca. 4 mio. mennesker i over 20 lande i Stafet For Livet. I byerne omkring os, som f.eks. Bjerringbro, Skive og Silkeborg har de da også afholdt løbet i flere år efterhånden, mens det i Viborg kun er 3. gang vi er med.

Jeg garanterer dig, at løbet ikke er som noget andet løb du har været med til. Det er noget helt særligt og det skal opleves på egen hånd. Stafetten handler mere om holdånd og det at stå sammen end det handler om hvem der kommer først eller løber længst. Så hvad enten du er 4 år eller 95 år og om du kun kan tage en enkelt runde på 350 meter i langsom gang eller du synes 10 km løb i rask tempo er ren afslapning, så er der plads til dig.

I skrivende stund er vi 8 tilmeldte hold, men der er plads til mange flere. Så min opfordring herfra skal være, at du tager fat i dine venner, familie og kollegaer og stiller med et hold til Stafetten eller alternativ tilmelder jer på et af de hold eksisterende hold – jeg er sikker på der er nogen af dem som gerne vil have jer med.

Jeg håber vi ses på Borgvold d. 1.-2. juni 2019 til årets Stafet for Livet, hvor vi under årets slogan ”Sammen for liv uden kræft” i fælleskab kombinere motion, hygge og samvær med kampen mod kræft og gør en forskel for dem der dagligt kæmper mod kræften.

Vel mødt.

Ovenstående læserbrev er oprindeligt bragt i Viborg Stifts Folkeblad d. 18/05 2019
https://viborg-folkeblad.dk/artikel/kampen-mod-kræft-et-løb-der-forener-fællesskab-med-et-godt-formål