Vælg en side

Ifølge valgforskeren Roger Buch er det åbenbart en økonomisk selvfølgelighed, at vi skal centralisere yderligere i forhold til blandt andet skoler, biblioteker og plejehjem. Men den køber jeg ikke – tvært imod. Den centralisering, vi har set frem til nu, er en selvforstærkende ond spiral, fordi man har centraliseret de forkerte ting og derfor bliver nød til at centralisere endnu mere for at spare flere penge.

Senest har man f.eks. valgt at halvere antallet af administrative medarbejdere på daginstitutionsområdet og samlet dem i Viborg – hvor de før sad decentralt 5 steder i kommunen. Men lederne har man ikke flyttet med, så lur mig om man ikke snart opdager, at der bruges for meget ekstra tid på korrespondance og transport mellem de to, og så rygerne lederne med til Viborg.

Med den konsekvens, at de mister den lokale forankring og får øget rejsetid, når de skal passe deres arbejde i alle dele af kommunen og dermed får mindre tid til deres faktiske arbejde – og hvor meget er besparelsen i kroner og øre så værd, hvis det går ud over kvaliteten?

Lad os stoppe den negative spiral og tage en politisk beslutning om, at Viborg Kommune selvfølgelig skal være til stede der, hvor borgerne er – kommunen er til for os, ikke omvendt.

Privat siger jeg fra 1. januar farvel til Viborg efter 20 år og flytter sammen med min kone og 2 børn til Stoholm, hvor vi netop har købt hus, og jeg vil som nyvalgt politiker kæmpe for at bevare de lokale samfund og den sammenhængskraft, vi netop aktivt har tilvalgt.Centralisering – Nej Tak!

Læserbrev oprindeligt bragt i VSF 20. november 2017
https://viborg-folkeblad.dk/laeserbrev/Nej-tak-til-centralisering/artikel/350363