Vælg en side

Der har, hen over sommeren, været en del skriverier om problemerne i familieafdelingen, og mandag var den så gal igen. Under overskriften “Stadig store pukler i familieafdelingen” kan vi læse om fortsatte problemer med både sagsbehandlingstider og medarbejderflugt.

Problemerne har selvfølgelig fået en del opmærksomhed fra det nuværende byråd, som følger området tæt og blandt andet har gjort de seks midlertidige socialrådgivere permanente. Men selvom jeg er ikke så naiv at tro, alt bare bliver godt natten over, så gør det hver gang ondt at læse, at der stadig er problemer – især fordi jeg af personlig erfaring ved, hvor godt og effektivt mødet med familieafdelingen også kan være.

Da vi som familie blev kastet ud i en krise, for snart 4 år siden, oplevede vi intet andet en velfungerende dialog og støtte fra netop familieafdelingen. Så som konservativ, med et særligt hjerte for familierne og det sociale ansvar, så smerter det, at det ikke er denne oplevelse, alle har.

Vi må derfor ikke lade de initiativer, som allerede er taget, blive en sovepude. Vi skal fortsat have et stort fokus på, om afdelingen har de ressourcer og kompetencer, der skal til for at løfte mængden af opgaver, og så skal vi til bunds i årsagerne til den store udskiftning af medarbejdere. Det skylder vi medarbejderne, og det skylder vi de familier, som rækker ud og beder om hjælp.

Jeg har personligt tænkt mig at gøre mit for, at denne sommers dækning ikke skal kunne gentage sig om hverken 1, 2 eller 3 år.

Læserbrev oprindeligt bragt i VSF d. 27. september 2017
http://viborg-folkeblad.dk/laeserbrev/Familieafdelingen-saa-er-den-gal-igen/artikel/343352