Vælg en side

I disse dage har børn over hele landet første skoledag, hvor børnehaven skiftes ud med 10 år i grundskolen. Det er en stor og vigtig begivenhed i børnenes liv – både for deres liv nu og her, men også for deres udvikling fremadrettet. Erfaringen viser, at hvis barnet for en god start på skolen, vil de også klare sig bedre senere i deres skolegang. Så som både politikere og fagfolk i skoler og dagtilbud er de her overgange noget vi har stort fokus på og derfor er det blandt andet noget af det vi som udvalg snakker med alle skole- og områdebestyrelser om, når vi mødes med dem.

I år var tiden så kommet til, at vi herhjemme hos os på Engblommevej i Stoholm, skulle opleve denne overgang på tætteste hold, da vores 2 børn i dag skiftede de kendte rammer i børnehaven ud med en ny hverdag som skolebørn.

Og herfra skal lyde stor ros til både Stoholm Skole og børnehaven for at sikre en rigtig godt opstart, som ikke bare tog 5 minutter første skoledag, men har stået på i over 6 måneder, så både lokaler, voksne og endda dagens sange var kendt stof. Vi kunne derfor aflevere og hente 2 glade børn i trygge rammer, i en skole, hvor de allerede føler sig hjemme.

Som politiker vil det være oplagt at forsøge at tage æren for den gode opstart, for det er jo os der sætter rammerne og sikre de optimale vilkår og alt det andet vi kan finde på at sige. Men til trods for vores overordnede ansvar for skolen og dermed også den gode skolestart, så vil jeg godt i dagens anledning “dele” æren med de medarbejdere som tager ejerskabet for opgaven ude i marken, væk fra Rådhuset, dem som får alle de gode intentioner og målsætninger til at fungere i praksis. Og baseret på vores personlige oplevelser i dag, var det en succes og jeg håber for alle børn i hele kommunen, at det fungerer lige så godt på resten af kommunens skoler, som det vi har oplevet i Stoholm, for skolestart er vigtigt og skal gerne være en succes for alle børn.

Som en sagde på et tidspunkt: “Børn får kun ét forsøg på skolegang, så lad sørge for det bliver et succesfuldt forsøg”.

God skolestart og godt skoleår til jer allesammen.

Ovenstående læserbrev er oprindeligt bragt i Viborg Stifts Folkeblad d. 13/08 2019
https://viborg-folkeblad.dk/artikel/politik-en-god-oplevelse-med-skolestart